Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

De ce sa iti doresti un magazin online gratis ?

Crearea unui magazin online gratis aduce avantaje si dezavantaje. In ultimii ani crearea unui magazin online a devenit un model de afacere profitabila atat pentru antreprenori, cat si pentru consumatori, reprezentant mai multe avantaje.

Un magazin online este la baza un site de prezentare in care un anteproner are posibilitatea de a prezenta produsele sau ofertele si de a comercializa catre consumatori. In primul rand site-ul trebuie sa fie primitor sa nu sa deranjeze utilizaotrul, sa fie bine structurat pe categorii si subcategorii pentru a usura gasirea produselor pe care acesta le cauta. In acelasi timp si produsele trebuie prezentate cu descriere completa, avantaje, specificatii si bineinteles pretul. Trebuie prezentate si modalitatile de livrare si de plata, impreuna cu timpul de livrare si costul livrarii.

Care sunt avantajele unui antreprenor atunci cand isi deschide un magazin online?

Costuri reduse

Pentru un magazin online, costurile sunt semnificativ mai reduce decat in cazul unui magazin fizic. Spatiu pentru depozitare este nevoie doar daca comercializati produse care necesita spatiu fizic. Numarul angajatilor este mai mic, deoarece sarcile care trebuiesc indepline nu sunt atat de numeroase, dar si eliminarea cheltuielilor pe sistemul de alarma, fie acesta contract cu firme de paza sau instalarea camerelor video care si acestea implica costuri semnificative.

Deschis 24 din 24 ore

Un avantaj puternic pe care il are crearea unui magazin onlin este ca poti vinde produsele la orice ora din zi si din noaptea, lucru care poate aduce incasari semnificative.

Costurile de deschidere a unui magazin online sunt mai mici

Daca inca nu ti-ai deschis un magazin online, ai putea sa incepi sa te gandesti serios la acest lucru, deoarece costurile de deschidere sunt mult mai reduse fata de deschiderea unui magazin fizic. Nu iti trebuie spatiu fizic pentru vanzarea produselor, iar cheltuielile de intretinere sunt reduce, plus ca exista posibilitatea de a nu detine stocuri.

Promovarea magazinului in mediul online

Diferența principală între un magazin fizic și un magazin virtual este aceea în care costurile de promovare sunt total diferite și de multe ori, mai mici în ceea ce priveste crearea unui magazin online.

Prin intermediul uneltelor cu privire la marketingul digital puteti sa va adresati doar grupului tinta de la care aveti asteptari, fie ca vorbim de varsta, date demografice, barbati sau femei, interese.

Posibiltiatea de a incasa sume de bani in format electronic

Implementarea in magazinul online a sistemului de plata online cu cardul a devedenit una dintre cele mai utilizate metode de plata, aceasta castigand confortul consumatorului, dar si increderea ca magazinul foloseste sisteme bancare securizate. In ceea te priveste pe tine ca si administrator de magazin online, beneficiezi de o buna gestiune a banilor pe care ii primesti in urma vanzarii produselor.

Sistemul de feedback / recenzii

In procesul de vanzare / cumparare, expresia “Un client multumit iti poate aduce inca 10 clienti” este foarte adevarata, deoarece in magazinul online ai posilibitatea de afisare a recenziilor lasate de clientii care au cumparat din magazinul tau online.

Care sunt dezavantajele atunci cand optezi pentru un magazin online gratis ?

Sunt multe agentii de web design care ofera serviciul de creare magazin online gratis avand la baza o platforma open source ( opencart, magento, prestashop ). Totul va fi ok pana in momentul in care vei constata ca ai nevoie de mult mai mult decat iti ofera acea platforma gratuita. Exemplu: module personalizate in functie de necesitatile business-ului tau.

Limitarea functionalitatilor reprezinta cel mai mare dezavantaj atunci cand iti doresti un magazin online gratis. Aceste limitari dispar atunci cand alegi o agentie de web design sa iti construitasca site-ul pe baza unui plan foarte bine structurat. Avantajul alegerii unei agentii de web design este acela ca inainte de a incepe dezvoltarea proiectului acestia te ajuta si cu consultanta in ceea ce priveste domeniul de activitate in care doresti sa evoluezi. Dezavantajul platformelor pe care iti faci un site gratuit sau magazin online este acela ca nu te intreaba nimeni de domeniul tau de activitate.

Un alt dezavantaj il reprezinta grafica magazinului online, deoarece este una standard fiind sanse foarte mari sa o intalnesti chiar si la magazinele concurente.

Recomandari