Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Aparatele de aer condiționat, în special cele care nu au și funcția de încălzire, sunt folosite timp de maxim 4 luni pe an, în restul anului parcă uităm de existența lor.

Ca și în cazul nostru și aparatele de aer condiționat ramase inactive pentru o perioadă mai lungă de timp, repornesc mai greoi și pot avea diverse probleme în modul de funcționare.

Aparatele de aer condiționat pot avea numeroase probleme și este important să știți ce să urmăriți, astfel încât atunci când vine sezonul cald, acesta să fie 100% funcțional.

Mai jos sunt enumerate o serie de probleme care pot apărea în mod normal.

Probleme cu filtrul de aer
Cea mai întâlnită problemă este cea a filtrelor murdare. Atunci când în filtre se acumulează mizerie și praf, acestea opresc trecerea aerului rece și cald, lucru care poate afecta funcționarea termostatului. Mai mult decât atât, acumularea de mizerie și particule de praf poate determina ca bobina de evaporare să se răcească, ceea ce poate conduce la probleme serioase cu unitatea aparatului.

Bobine murdare
Așa cum aminteam anterior, dacă bobinele de condensare nu funcționează corect, aceasta nu va putea să respingă căldura corect. Acest lucru impacteaza în mod negativ funcționarea aparatului de aer condiționat, motiv pentru care este foarte important să păstram bobinele curate.

Probleme cu termostatul
Termostatul este cel care reglează temperatura, în funcție de modificările termice din încăpere. De aceea, orice funcționare improprie a termostatului, sau o setare greșită a temperaturii acestuia, va împiedica aparatul de aer condiționat să răcească în mod corect. Tocmai de aceea este bine să setați temperatura optimă, conform recomandărilor producătorilor.

Probleme cu agentul de răcire
Agentul de răcire joacă un rol foarte important, el circulă în zona bobinelor de condensare și reduce temperatura aerului care circulă. Aerul răcit este apoi trimis către încăpere. Astfel, dacă sunt probleme cu agentul de răcire, temperatura aerului nu va putea fi redusă. Soluția pentru această problemă este să apelați la o firmă specializată pentru a vă realimenta aparatul cu freon.

Un compresor care nu funcționează corect
Compresorul din interiorul unității de aer condiționat este cel mai important în asigurarea de aer rece în cameră. Motorul acestuia folosește tehnica de compresie a agentului de răcire, apoi îl recircula, trimitandu-l către bobinele de condensare. Astfel, dacă acest compresor nu funcționează corect, procesul de răcire din interiorul aparatului nu începe și drept urmare, în cameră nu se vă simți aer rece.

Aparatul este mult prea mic pentru încăperea în care l-ați instalat
Este important că atunci când achiziționați un aparat de aer condiționat, să citiți specificațiile lui tehnice și să vă asigurați că este suficient de puternic pentru camera în care intenționați să îl instalați. În cazul în care acesta este mult prea slab pentru suprafața camerei, aceasta nu vă fi răcită corespunzător și nu veți putea avea niciun beneficiu.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here