O publicatie din Marea Britanie scrie ca Dacia pregateste lansarea unei masini electrice incredibil de accesibila in viitor. Aceasta ar urma sa concureze in zona de buget a vehiculelor electrice, cam in acelasi mod in care Sandero si Duster o fac in zona de benzina si diesel.

Pana acum masinile electrice accesibile veneau de obicei din Franta, SUA sau chiar India mai nou. Cel mai ieftin Tesla, Model 3 ramane totusi scump pentru cumparatorul de rand la 35.000 de dolari. E nevoie totusi de un “disruptor” pe piata, iar Dacia ar putea face asta cu ajutorul Renault. Dacia vrea sa produca atat cea mai ieftina masinaaelectrica, cat si cel mai ieftin SUV de pe piata, conform unei publicatii britanice.

Aceasta il citeaza pe seful Dacia Europa, Jean Christophe Kugler. Asta inseamna ca automat si Renault va avea un model de gen, eventual vreun succesor pentru Zoe. Speram totusi sa treaca de cei 300 de km de autonomie promisi (dar asta pe versiunea cea mai scumpa de masina). Zoe a primit deja un upgrade pentru anul 2019, deci ne putem astepta la ceva complet nou.

Surse din industrie afirma ca Dacia electrica si accesibila ar putea sosi prin 2020/2021. Ar urma sa fie bazata pe o platforma noua din 2020 si autonomia ar fi de aproximativ 160 de kilometri in versiunea de baza.

Recomandari