Cum să recuperezi pozele șterse din Google Images

14

Pozele salvate în Google Photos și pe care ulterior le ștergi, sunt păstrate în ”Trash” timp de 60 de zile, până la momentul în care sunt șterse definitiv.

Google Photos este una dintre cele mai utilizate opțiuni de stocare în cloud, pentru a face back-up pozelor și video-urilor, în special pentru telefoanele Google Pixel și pentru utilizatorii Android. Această platformă poate fi utilizată pentru a stoca poze mai vechi, ce pot fi accesate din orice dispozitiv permite accesul într-un cont Google.

Google Photos sortează pozele în categorii, pe baza fețelor, locurilor din poze, ora la care au fost făcute și multe altele. Fișierele pe care alegi să le ștergi, sunt păstrate în folderul de Trash timp de 60 de zile, după care sunt șterse definitiv și există o metodă de a le recupera înainte ca acest lucru să se întâmple. Totuși, acest lucru se poate întâmpla doar daca funcțiile ”Back Up” și ”Sincronizare” sunt activate.

Cum recuperezi pozele șterse din Google Photos

Dacă un utilizator vrea să recupereze pozele sau video-urile șterse, va trebui inițial să verifice dacă acel conținut se află în folderul ”Trash” din aplicație. În cazul în care acest folder nu mai există, sau fișierele nu se mai află acolo, atunci acestea au fost șterse definitiv și nu mai pot fi recuperate. De asemenea, dacă au trecut mai mult de 60 de zile de la ștergerea lor, nu se mai poate face recuperarea.

Pentru utilizatorii ce folosesc un dispozitiv pe care rulează Android 11 sau orice versiune după aceasta, păstrarea conținutului în folderul ”Trash” se va face doar timp de 30 de zile.

În cazul în care poza sau video-ul pe care vrei să le recuperezi se regăsește în folderul menționat anterior, iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a le recupera:

  1. Pentru restaurarea unei fotografii sau a unui video pe un telefon sau tableta Android, sau pe Iphone sau Ipad, deschide aplicatia Google Photos.
  2. În josul paginii, apasă pe ”Librărie” și mergi in folderul ”Trash”
  3. Găsește fișierul pe care dorești să-l recuperezi și apasă lung pe el.
  4. Selectează butonul de ”Restore”, iar conținutul selectat va fi mutat înapoi în fișierul de unde a fost șters.
  5. Pe laptop/PC, accesează site-ul photos.google.com
  6. În partea meniul din stânga ecranului, vei găsi folderul ”Trash”.
  7. Plasează cursorul pe poza/video-ul pe care dorești să îl recuperezi și selectează fișierul.
  8. În partea din dreapta sus a ecranului va apărea opțiunea de ”Restore”. Dând click pe aceasta, fișierul va reapărea în contul de Google Photos și în orice loc a fost în prealabil.

Recomandari