Functia de wifi calling este acum disponibila si pe iPhone. Cu ajutorul acestei facilitati atunci cand esti conectat la o retea wifi apelurile pe care le initiezi pe telefon sunt transmise prin internet catre Vodafone, utilizand internetul, in aceste conditii nemai fiind  dependent de reteaua de telecom.  Wifi Calling se mai numeste si VoWifi (Voice over wifi).

Te ajuta foarte mult aceasta functie in situatiile in care te afli intr-o zona cu semnal foarte slab dar in care ai internet de calitate buna. Astfel nu ti se va mai intrerupe convorbirea din cauza ca nu ai semnal. Se intampla sa nu ai semnal bun chiar si prin orase, nu numai in zonele montane sau izolate.

Pentru a activa wifi calling pe iPhone in primul rand trebuie sa faci update la ultima versiune de iOS. Poti face acest lucru in Settings -> General -> About. Dupa aceea daca esti la zi cu update-urile mergi la: Settings -> Mobile Data ->Wi-Fi Calling si pune pe On.

Prin activarea wifi calling vei fi de acord cu faptul ca atunci cand aceasta functie este folosita vor fi trimise informatii despre locatia in care s-a realizat conectarea catre operatorul tau. Acest lucru iti poate fi de folos in situatiile in care esti nevoit sa apelezi serviciile de urgenta.

Dupa ce se instaleaza setarile este bine sa dai un restart telefonului, fie force restart fie shutdown si pornire. Functia VoWIFI functioneaza chiar daca telefonul este in mod avion, insa trebuie sa ai conexiunea wifi pornita.

Cei de la orange au de mult timp implemetante ambele optiuni VoLTE cat si VoWIFI, recent Digi Mobil au activat si ei VoLTE pentru iPhone mai urmeaza VoWIFI.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here