Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Ai ajuns in punctul in care trebuie sa inmatriculezi masina. Masina este o investitie pentru tine si vrei sa aiba un numar personalizat. In acest articol iti vom spune cat te costa numerele personalizate, cand expira numerele rosii si mai ales, unde poti verifica daca numerele noi pe care le vrei sunt disponibile.

In mod normal, dupa ce ai finalizat actele cu noua masina si ai platit toate taxele trebuie sa ajungi la DRPCIV, sa depui o cerere si pe aceea cerere sa pui si 3 variante de numere pe care le vrei, dar, s-ar putea ca toate 3 sa fie deja date. Asa ca cel mai bine este sa verifici online daca numerele sunt disponibile.

Cand expira numerele rosii?

Trebuie sa stii ca numerele rosii expira dupa 30 de zile si valabilitatea lor mai poate fi prelungita de 2 ori, tot cate 30 de zile. Astazi, din cauza starii de alerta, poti pastra numerele rosii pe toata perioada starii.

De asemenea este important de stiut ca atunci cand masina circula cu numere rosii nu are nevoie de rovinieta. Nu puteti sa platiti nicaieri o taxa de rovinieta pentru o masina care circula pe drumuri publice cu numere rosii.

Cat costa numerele de inmatriculare personalizate?

Numerele aleatorii te vor costa 13 lei iar cele personalizate 40 de lei. Diferenta este infima daca stati sa va ganditi, cativa litri de carburant pot face diferenta intre un numar de genul : TR 35 XYB si un numar personalizat de genul B 191 TDR. ( sa ne imaginam ca va cheama Tudor si v-ati nascut in ianuarie 1991, pe care din cele doua variante le-ati prefera? ).

Mai exista varianta in care firmele doresc sa isi inmatriculeze flota de masini folosind initialele firmei de exemplu. Si in acest caz trebuie sa iti alegi un numar personalizat si recomandam sa verificati daca este disponibil online.

Verifica online disponibilitatea numerelor de inmatriculare

Nu trebuie decat sa intri pe site-ul drpciv, mai exact aici ( https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number ). Dupa ce iti faci cont poti verifica oricate combinatii de numere doresti.

Este important de stiut ca nu poti sa le rezervi online, poti doar sa verifici daca numerele sunt disponibile.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here