În cazul în care vrei să sporești gradul de intimitate pe care ți-l conferă telefonul, ar fi bine să știi cum ascunzi conținutul mesajelor din notificări pe WhatsApp, Messenger, iMessage sau orice altă aplicație de chat.

Atât pe iPhone, cât și pe Android, când primești un mesaj de la cineva, respectivul mesaj îți este afișat pe ecran sub forma unei notificări. Nu contează dacă primești mesajul cu pricina prin SMS, iMessage, WhatsApp, Messenger, Telegram sau orice altă aplicație de chat. Setările implicite ale tuturor aplicațiilor de chat implică afișarea conținutului mesajului împreună cu expeditorul său pe ecran.

În cele mai multe cazuri, s-ar putea să te încânte această soluție. Este suprinzător de eficientă. Nu mai trebuie să deblochezi telefonul și să intri într-o anumită aplicație pentru a vedea ce ți-a scris cineva. În plus, odată cu versiunile recente de iOS sau Android, ai câștigat abilitatea de a răspunde la un mesaj primit, direct din respectiva notificare.

  iOS 12 rezolvă cea mai enervantă problemă cu iPhone X

Întregul sistem este menit să fie facil, dar dacă ții la intimitatea ta și se întâmplă deseori să fie oameni pe lângă telefon care îți citesc mesajele, e bine să știi că există o alternativă. Trebuie să înveți cum ascunzi conținutul mesajelor din notificări pe WhatsApp, Messenger, iMessage, SMS, Telegram sau alt program pe care îl ai instalat pentru conversații în format text cu prietenii.

În acest scop, trebuie să intri în Settings sau Configurări la secțiunea Notificări sau Notifications. Imediat, se va încărca o listă stufoasă cu toate aplicațiile pe care le ai instalate pe telefon și care, la un moment dat, au încercat să-ți servească o notificare. Tot de aici, poți dezactiva complet notificările de la o aplicație, dacă asta îți dorești. Este suficient să faci un tap pe ea și să debifezi prima opțiune de sus.

  Cum folosești Instagram pe web cu aceeași interfață de pe mobil

Revenind însă la problema cu conținutul mesajelor din notificări, pentru a dezactiva acea opțiune, trebuie să faci un tap pe aplicația care te interesează. Din partea de jos a opțiunilor pe care le ai la dispoziție, fă un tap pe Afișează previzualizare: Întotdeauna (implicit).

Dintre cele trei opțiuni pe care le vei avea la dispoziție: Întotdeauna, Când este deblocat și Niciodată, optează pentru ultima. Repeta procedura pentru fiecare aplicație de chat dorită în parte. Din acel moment, vei vedea notificări pe ecran când îți scrie cineva, dar pentru a vedea ce ți-a scris, trebuie să accesezi aplicația din spatele notificării cu pricina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here