Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Să locuim într-o casă complet automatizată poate fi dificil de imaginat. Să stingi lumina de pe hol sau să deschizi ușa de la intrare fără să te ridici de pe canapea sună foarte bine, însă este atât de complicat să ne ridicăm pur și simplu și să apăsăm pe buton sau să apăsăm clanța de la ușă? Pentru aceia dintre noi care am rămas mai tradiționaliști, să avem un aspirator care se mișcă singur prin casă și ne sperie câinele poate părea prea mult, însă pe măsură ce timpul trece, observăm că ceea ce numeam cândva “science fiction” începe să devină realitate tehnologică.
Din momentul în care ne achiziționăm un sistem smart pentru casă, viața noastră se va schimba în totalitate și ne va fi dacă nu imposibil, atunci foarte greu să revenim la cum era înainte. Iată cum ar arăta o zi într-o casă complet automatizată.

Cum ne trezim dimineața?

Pentru mulți dintre noi, diminețile sunt dificile. Dacă dormim mult prea puțin sau nu avem un somn de calitate, atunci orice fel de mișcare dimineața pare la fel de dificilă ca escaladatul unui perete. Un sistem smart integrat ne poate ajuta în aceste situații. De fapt, ne poate ajuta chiar și pe durata nopții.
Există tehnologii moderne în materie de saltele pentru pat care pot monitoriza calitatea somnului și etapele lui și în același timp vă pot ajusta temperatura în timp ce dormiți. Având un rezervor de apă caldă și rece și câteva ventilatoare, această saltea vă menține într-o atmosferă confortabilă pentru a avea un somn de calitate, neîntrerupt.

Atunci când chiar este nevoie să ne trezim, alarma telefonului nu este tocmai o opțiune bună. Un sistem smart pentru casă poate să facă întreg procesul de trezire mult mai plăcut: de la deschiderea lentă a jaluzelelor, până la ajustarea temperaturii din cameră și un playlist care vă place pe fundal, toate vor face că începutul dimineții să fie unul relaxant.

Aparatul de cafea poate fi programat să pornească la o anumită oră din zi sau în momentul în care un anumit sensor din casă detectează mișcare. Folosite ca parte dintr-o rețea de produse smart, orice aparat electric din casă poate fi programat și folosit după o anumită rutină.

De exemplu, cu toaletă inteligentă Numi 2.0, fiecare membru al familiei își poate salva preferințele proprii, cum ar fi temperatura colacului, presiunea apei și lumina ambientală. Combinând comezile vocale pentru toaletă, de tras apa și ridicare a capacului de toaletă, cu pornirea apei de la robinet și uscătorului de mâini, orice vizită la toaletă poate deveni o experiență touch-free. Oglinzi cu comenzi vocale ne pot permite să citim starea vremii sau știrile, sau chiar să urmărim filmulete interesante în timp ce ne spălăm pe dinți.

Când plecăm de acasă

Nu trebuie să scăpați casa de sub control după ce plecați. Având aparatura smart conectată la rețea, puteți controla sistemul de securitate al casei, prin deschiderea/închiderea ferestrelor, lăsând acces celor care vă livrează diverse produse acasă, după care închideți la loc și cel mai important, puteți crea un mediu sigur pentru membrii în vârstă din familie, având un sistem de iluminat pe senzori și un terminal conectat direct la numerele de urgență.

Dacă vă uitați acasă cheile, telefonul sau pur și simplu uitați codul de Securitate, nu este nicio problemă deoarece puteți intra în casă prin intermediul încuietorii pe bază de amprentă digitală. Din momentul în care ați intrat pe ușă, funcțiile pre-setate ale întregului sistem își vor face treaba, pentru a avea temperatura perfectă în casă, iluminatul așa cum îl doriți și eventual un fundal muzical ce vă face seara mult mai plăcută.

La finalul zilei

La sfârșitul zilei, după ce toate luminile din casă și-au redus treptat din intensitate, sistemul verifică încuietorile ușilor și ferestrelor, opresc orice electronice din casă mai sunt încă funcționale. Astfel, tot ce mai aveți de făcut este să vă întoarceți în patul care are deja setată temperatura perfectă pentru a avea un somn liniștitor.

Recomandari