Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Vesti triste pentru soferi! Politele RCA se vor scumpi din 2021 in functie de tipul de asigurare incheiata, vechimea masinii, dar si de asigurat, persoana fizica sau juridica.

Scumpirea va fi de 10-15%, atat pentru persoanele fizice, dar si pentru cele juridice. Cresterea usoara a preturilor ar putea sa conduca la o piata concurentiala.

”In Romania este o piata in care primii doi jucatori asigura aproximativ 70% dintre asigurarile RCA. Sunt undeva la 6 milioane de contracte RCA. Din estimările pe care le avem, majorarea va fi în jurul a 50 de lei pe polita, adica un procent de 10%”, a declarat pentru ”Adevarul” Andrian Negrescu, Consultant Economic.

Soferii romani prefera politele cu o valabilitate de 6 luni

Cu alte cuvinte, soferii vor scoate mai multi bani din buzunar pentru o polita mai mica de 1 an. De asemenea, daca preturile politelor vor creste, ar trebui sa se vada o eficientizare si o rapiditate a companiilor de asigurari dupa petrecerea unor evenimente rutiere. Un alt aspect care ar trebui sa se vada dupa scumpirea asigurarilor tine de calitatea reparatiilor.

80% dintre asigurarile din Romania sunt incheiate pe o perioada de 6 luni. Motivul tine de pretul politei care este mai mic pe 6 luni, comparativ cu 12 luni.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here