Chiar daca 2020 a lovit grav in unele sectoare ale economie, nu toate orasele de pe glob au fost ingenuncheate. Poate pare greu de crezut, dar sunt orase unde viata a ramas la fel de scumpa.

Clasamentul celor mai scumpe orase la nivel mondial

  1. Hong Kong
  2. Paris
  3. Zurich
  4. Singapore
  5. Osaka
  6. New York
  7. Geneva
  8. Copenhaga
  9. Los Angeles

Cele mai scumpe orase la nivel mondial sunt Paris (Franta), Zurich (Elvetia) si Hong Kong (China). Cele 3 ocupa podiumul celor mai scumpe orase de anul acesta. Hong Kong a reusit sa isi pastreze prima pozitie in clasament, in timp ce Paris si Zurich au reusit sa obtina un punctaj mai mare decat Singapore si Osaka care ocupau in 2019 pozitiile 2 si 3 in acest top.

Analiza a fost realizata de jurnalistii de la The Economist. Teheran este o surpriza a acestui clasament. Sanctiunile economice impuse de Statele Unite ale Americii a determinat o explozie a costului vietii.

„Pandemia de COVID-19 a determinat devalorizarea dolarului american pe masura ce monedele din Europa Occidentala sau nordul Asiei s-au consolidat, ceea ce a avut consecinte asupra pretului bunurilor si a serviciilor”, noteaza Upasana Dutt, una din autorii raportului.

Euro si francul elevetian s-au intarit si mai mult in acest an in detrimentul dolarului american. Acest lucru a condus la urcarea celor 2 orase – Paris si Zurich – pe podiumul clasamentului.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here