Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ce autostrazi vor fi inaugurate in Romania pana la finalul anului 2020. In premiera, anul acesta se va inaugura un mic tronson din Autostrada Moldovei A7.

„Imi doresc sa terminam tot ce am inceput si care are un progres fizic de peste 90 la suta – variante ocolitoare, drumuri nationale. Eu cred ca anul 2020 va fi anul in care vom putea spune ca s-au construit autostrazi in Romania, iar perioada 2021-2024 va fi perioada în care infrastructura de transport se va dezvolta si va fi coloana vertebrala pe care se va ridica economia acestei tari”, a declarat Lucian Bode la Digi24.

Cu alte cuvinte, pana in data de 31 decembrie 2020, in Romania se vor inaugura autostrada Rasnov – Cristian (tronson din Comarnic – Brasov), varianta ocolitoare Bacau (tronson din A7), varianta ocolitoare Radauti si Secuieni Bihor.

Ce spune Lucian Bode despre primul tronson din Autostrada Moldovei A7

Cei 17 km din Sebes – Turda, lotul 1, aveau termen de finalizare anul 2018. La ora actuala, progresul fizic este de peste 95%. Despre varianta ocolitoare a municipiului Bacau, ministrul Lucian Bode a spus ca: ”avem 31 de km, din care 17 km in regim de autostrada. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat in trafic la inceputul lunii septembrie 7 km din drumul national, legatura spre Onesti, iar cei 17 km de autostrada au in acest moment un progres fizic de peste 95%. Asta imi da speranta ca pana la sfarsitul anului putem inaugura primul tronson de autostrada din Moldova.”

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here