Cu siguranta ai vazut topul oraselor din Europa sau din lume unde oamenii se bucura de o calitate inalta a vietii. Hai sa vedem in ce orase din Romania se traieste cel mai bine.

Cum era de asteptat, marile orase din Transilvania sunt primele in care cetatenii sunt multumiti de calitatea vietii. Studiul bifeaza domenii precum siguranta, transportul in comun sau locurile de munca. Cluj, Oradea, Alba Iulia, Brasov si Timisoara sunt orasele care ofera standarde inalte de calitate a vietii.

Oradea este orasul care detine cea mai performanta administratie publica locala la nivel national. Administratia a lucrat repede si eficient in folosul oamenilor, iar serviciile de sanatate, transportul in comun si starea strazilor sunt rezultatele performante obtinute de administratia de pe Crisul Repede.

Orasele in care peste 90% dintre locuitori se declara multumiti:

1. Cluj-Napoca – 97%
2. Oradea – 96%
3. Alba Iulia – 95%
4. Brasov – 94%
5. Timisoara – 92%
6. Iasi – 90%

Cluj Napoca ocupa prima pozitie in clasament. Cel mai bine sta la capitolul siguranta in spatiile publice si transportul in comun. 80% dintre clujeni se declara multumiti de orasul in care traiesc.

Cele mai atractive orase din România:

1. Cluj-Napoca – 21,8%
2. Brasov – 15,6%
3. Timisoara – 10,3%
4. Bucuresti – 9,8%
5. Sibiu – 9,7%
6. Oradea – 7,6%
7. Constanta – 3,8%
8. Iasi – 3,1%

Bucurestiul se claseaza abia pe pozitia cu numarul 4, dar nu pentru conditiile de viata. In esenta, Capitala este poluata si supraaglomerata de proiecte imobiliare construite haotic, iar infrastructura este departe de a Clujului sau Oradei. Bucurestiul este atractiv pentru oameni deoarece isi pot gasi rapid un loc de munca.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here