La jumătatea distanței dintre Ankara și Istanbul se află un loc magic, încărcat de istorie, cu păduri de pini și izvoare termale. În această vale superbă, se află un loc parcă desprins din filmele Disney: șiruri de clădiri care par a fi mici castele identice. Atunci când ceața dimineții se ridică încet de pe turnurile clădirilor, totul pare a fi o scenă dintr-un vis. Dacă te uiți cu mai multă atenție însă, ceva pare a fi în neregulă: drumurile care le leagă par să fie neterminate, resturi ale unor materiale de construcții sunt peste tot și în țoață zona nu se poate zări nicio ființă omeneasca. Este un oraș din povești transformat într-unul fantomă, un proiect ambițios care a căzut însă pradă unui management deficitar și problemelor financiare.
Burj Al Babas este situat la numai câțiva kilometri de orașul istoric Mudurnu, aflat de demult la intersecția Drumului Mătăsii cu Drumul Crimeei. Pe măsură ce timpul a trecut, și-a pierdut însă poziția ca oraș comercial, însă renăscut ca centru important de creștere a păsărilor și mult mai recent a devenit atracție turistică. Autoritățile turce au făcut demersuri pentru a include orașul în Patrimoniul UNESCO, având printre altele vile autentice în stil otoman.
În jurul anului 2008, Mudurnu și apele termale din zonă au atras atenția dezvoltatorilor și investitorilor, care au construit pentru început 2 hoteluri. Ideea genială a dezvoltatotilor a fost însă Burj Al Babas, colecția luxoasă de case de vacanță, menite să atragă clienți din țările arabe. În plan mai erau o baie turcească, un centru de cumpărături și multe altele. Dezvoltatorii s-au lovit însă de opoziția unora dintre locuitorii din Mudurnu. Pe măsură ce unele persoane au văzut acest proiect drept o oportunitate, o sursă de locuri de muncă și un mare plus pentru economia locală, alții s-au opus în totalitate, considerând proiectul jignitor pentru moștenirea culturală și impactul pe care l-ar avea în infrastructura locală. Cei implicați în conservarea moștenirii culturale au afirmat că cei care urmăresc să lanseze proiectul au avut în vedere numai dorințele clienților lor și nu au acordat niciun fel de atenție impactului cultural și istoric asupra orașului Mudurnu. Cu toate acestea, în anul 2014 construcția a început, cu peste 200 milioane de dolari cheltuiți pentru a ridica 587 dintre cele 732 vile. Atunci când a izbucnit criza în anul 2018 și economia mondială a intrat în colaps, iar lira turcească s-a devalorizat, cei care au început proiectul Burj Al Babas au declarat falimentul. Toate lucrările au fost stopate. Cu toate că majoritatea vilelor sunt finalizate, sau cel puțin așa par pe dinafară, nicio clădire nu a fost dată în folosință vreodată.
În prezent, Burj Al Babas pare să fie o altfel de atracție turistică, o altfel de oprire pentru cei care vin să admire Mudurnu și Lacul Suluklu din apropiere. Povestea orașului fantomă nu se termină însă aici. În anul 2020, compania care a început proiectul Burj Al Babas a ieșit din faliment cu încrederea că poate să vândă 100 de vile, astfel încât să își poată achita datoriile și să continue proiectul. Acest proiect a fost cumpărat de un grup de firme americane care nu și-au anunțat intențiile clare: fie vor păstra Burj Al Babas ca un oraș fantomă, care să atragă turiștii curioși, fie să dezvolte complexul.