Să îţi cumperi un telefon de Black Friday 2018 poate fi o misiune cu multe capcane. Cum ofertele bune vor fi puţine, iar numărul clienţilor foarte mare, să alegi smartphone-ul cu cel mai bun raport preţ-calitate va fi o adevărat provocare, în care timpul de decizie va fi esenţial.

Va trebui, in primul rand, sa treci de hatisul de mesaje publicitare, de artificiile de vanzari care incearca sa te convinga ca telefonul pe care il vezi in fata ochilor este cea mai bună alegere.

Apoi ar trebui sa stii cateva lucruri esentiale despre smartphone-ul cu cel mai bun raport preţ-calitate, informatii pe care cei mai multi vanzatori nu au niciun interes să ţi le spună.

In esenta, daca vrei un telefon de Black Friday 2018 la un preţ decent, cauta unul cu ecran Full HD, cu un procesor quad-core de peste 1,8 Ghz, cu minim 3 GB de RAM, cu o camera de cel putin 8 MP (cu OIS- stabilizare optica) si un spatiu de stocare macar de 16 GB. Asta dacă ai un buget de până în 1500 lei.

Peste acest nivel, criteriile includ cameră de minim 16 MP, 4 GB de RAM, procesor de minim 2 Ghz, baterie cu incărcare rapidă şi spaţiu de stocare de 32/64 GB.

Trebuie să ştii că ecranele QHD, promovate de producătorii de telefoane, nu oferă o experienţă care să merite cele câteva milioane de lei pe care ar trebui să îi plăteşti în plus. Asta pentru că diferenţa de rezoluţie nu este sesizabilă de ochiul uman. În plus, aceste display-uri consumă mult mai multă energie.

Ca sa nu ai emotii cu autonomia, cauta un telefon de Black Friday 2018 cu o baterie cat mai mare, de peste 2500 mAh. Asta daca nu vrei sa stai tot timpul cu telefonul in priza.

În privinta formei telefonului, calitatii materialelor si dimensiunii ecranului, alegerea tine exclusiv de preferintele tale.

Important este si de unde il cumperi. Chiar daca vei gasi un pret mai bun pe un site obscur, evita astfel de achizitii. Incearca sa cumperi de la un vanzator care iti ofera garantie si service. La cat costa reparatia unui smartphone, este esential sa ai toate actele la indemana.

În privinţa preţului, nu cumpăra un telefon de Black Friday 2018 până ce nu-l verifici pe site-urile care compară preţurile online. Scrie pe Google numele telefonului şi preţ. Vor apărea mai multe linkuri de pe site-uri precum compari.ro, care îţi arată la ce preţuri este vândut telefonul pe alte site-uri.

Mai avem un sfat esential, dacă vrei sa cumperi un telefon de Black Friday 2018. Incearca sa eviti telefoanele no-name sau cele la un pret suspect de mic. Chiar daca specificatiile arata ok, majoritatea acestora folosesc componente de o calitate foarte slabă. N-ai vrea ca intr-o saptamana sa iti blestemi zilele ca ai aruncat cu banii pe geam.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here