Majoritatea soferilor isi iubesc enorm propria masina si dezvolta un atasament foarte puternic. Chiar si asa, vine o vreme cand despartirea dintre sofer si masina devine inevitabila. Iata 5 semne care iti spun ca ar fi cazul sa iti schimbi masina.

1. Zgomote dubioase in timpul mersului

Acesta este primul semn. Un mecanic sau un inspector ITP te poate ajuta sa gasesti cauza zgomotelor. De obicei acestea provin din sute de cazuri, iar cele mai intalnite tin de  alinierea incorecta a rotilor sau zanganitul bucselor uzate. Pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic, ar fi bine sa mergi cu masina in service de indata ce remarci ca emite vibratii sau zgomote neobisnuite.

2. Reparatii din ce in ce mai scumpe

Cu cat masina este mai veche, costul reparatiilor creste. Vine un moment cand iesi mai castigat daca iti cumperi alta masina decat sa achiti reparatii costisitoare si fara o garantie prea mare in timp. In momentul in care incepi sa investesti sume mari de bani in reparatiile auto, adreseaza-ti urmatoarea intrebare: voi recupera sau nu aceste costuri in momentul in care o voi vinde?

3. Vizite din ce in ce mai dese la service

Chiar daca costurile cu reparatiile sunt mai mari, acest lucru nu inseamna ca masina nu se va mai defecta. Din contra, un automobil vechi se defecteaza mai des decat unul de generatie mai nou. Acest lucru se traduce prin vizite mai dese la mecanicul auto si implicit, alte si alte costuri cu piese si componenete auto.

4. Nevoia de siguranta

Soferii tineri au tendinta de a aborda un stil de condus sport si chiar agresiv. Ei bine, cand un bebelus apare in familie, acest stil de condus dispare. Mai mult decat atat, prezenta bebelusului te va determina sa iti doresti o masina mult mai sigura. Modelele actuale au avansat enorm in materie de siguranta.

5. Caroseria este ruginita

La prima vedere, un strop de rugina intr-un colt nu este un ”capat de lume”. Trebuie sa stii ca odata aparuta, rugina se va raspandi foarte repede. Un punct de rugina poate fi varful eisbergului, iar zonele ascunse privirii precum aripile, portierele sau pragurile sa fie grav afectate de acest fenomen.

Recomandari