Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Egiptul este o destinatie foarte iubita de turisti, nu doar in timpul verii, ci pe toata perioada anului. Plajele egiptene sunt locuri ideale pentru a te relaxa dupa ce bifezi cele mai importante obiective turistice din tara.

Astazi prezentam un top 5 al celor mai apreciate si iubite plaje din Egipt.

1. Plaja Coral Sun

Apartine unui hotel cu acelasi nume. Este amplasata destul de departe de oras, iar turistii se pot bucura de peisaje magice, unice și facilitati moderne. Studentii, tinerii casatoriti sau familiile cu copii sunt printre cele mai frecvente categorii de turisti pe aceasta plaja. Daca esti iubitor de scufundari, ai nimerit bine deoarece la Coral Sun iti poti delecta privirea cu recife de corali luxoase.

2. Plaja Mahmua

Se afla pe insula Big Giftun, iar accesul se face fie cu iahtul, fie cu barca din Hurghada. Nisipul este auriu, curat, iar turistii se pot bucura de diversitatea si spectacolul de culori oferit de vietatile marine. Amatorii de scufundari pot vedea specii de pesti, cum ar fi sepie sau moray.

3. Golful Makadi

Makadi este destinatia potrivita pentru turistii care nu vor sa dea nas in nas cu localnicii pe perioada vacantei. Este singura statiune din Egipt care contine exclusiv turisti cazati in hoteluri si vile de lux. In rest, coasta golfului este goala. Privelistea este fascinanta, iar aici va puteti bucura de un concediu linistit si relaxant.

4. Plaja de Vis

Este cunoscuta si sub denumirea de Dream Beach. Se afla localizata in centrul orasului Hurghada, aproape de Aeroportul International Hurghada si de insula Juzu Abu Minkar. Turistii se pot caza in hoteluri de lux, insa este important sa stiti ca plaja este destul de mica: 500 de metri lungime si 4 metri latime. Nisipul este stralucitor si auriu, dar este recomandat sa purtati incaltaminte speciala de plaja.

5. Plaja Sahl Hasheesh

Este localizata la doar 15 minute de aeroportul Hurghada, intr-un golf din Marea Rosie. Cei 12 km de plaja cu nisip fin o claseaza printre cele mai mari statiuni din Egipt. Apa marii este extrem de curata, iar numarul de turisti este mai redus comparativ cu alte statiuni egiptene, mai mici, dar mai aglomerate. Curentii marini sunt de intensitate mica, acest loc fiind ideal pentru cei care vor sa invete sa faca scufundari.
Tu prin ce locuri din Egipt ai fost? Care este destinatia ta preferata?

Recomandari