În ultimii ani, utilizarea trotinetelor electrice este în continuă creștere, iar oferta de pe piață începe să fie din ce în ce mai variată. Ținând cont de contextul actual, foarte multe persoane încep să vadă avantajele acestui mijloc de transport, printre cele mai importante fiind și acela că putem ajuta la diminuarea emisiilor de carbon.

Dacă doriți să faceți această achiziție pentru a vă deplasa sau mai ușor sau dimpotrivă, pentru a proteja mediul, sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

Viteza
Unul dintre avantajele trotinetei electrice este acela că nu trebuie să depuneți un efort prea mare pentru a atinge viteze superioare, spre deosebire de biciclete și skateboard. O trotinetă electrică are o viteză medie de 30-40 km/h, motiv pentru care le puteți folosi și pe pistele de biciclete. Bineînțeles, viteza depinde și de greutatea celui care conduce trotineta, presiunea roților, calitatea drumului și capacitatea bateriei. Încercați să vă stabiliți înainte cel mai bun traseu, astfel încât să puteți adapta și viteza la caracteristicile acestuia. Bateriile cu capacitate cuprinsă între 350 și 500 W  vă vor ajuta să atingeți o viteză medie de 18 mph și una superioară de 20 mph, potrivită pentru un teren drept. Trotinetele cu baterii mai puternice, de peste 500W pot atinge viteze medii de 20-25 mph și superioare de 28-30 mph.

Greutatea
Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este cât de mult vă trebui să cărați trotineta electrică, fie la începutul, fie la finalul călătoriei. Astfel, dacă doriți să o folosiți pentru a face naveta zilnic, este bine să vă achiziționați una mai ușoară. Greutatea medie a unei astfel de trotinete este de 15kg, însă unele pot fi mai ușoare sau mai grele, în funcție de producător și de accesorii. În timp de trotinetele cu greutate mică sunt ușor de cărat și depozitat, cele cu o greutate mai mare au diverse avantaje, printre care posibilitatea de a se deplasa pe un teren mai accidentat.

Durata de viață a bateriei
Este bine de studiat, în cazul în care intenționați să vă deplasați pe distanțe mai mari, cât de mult vă ține bateria trotinetei. În principiu, un adult cu o greutate de circa 70 kg poate să facă un drum întreg având o baterie nouă la trotinetă, în cazul în care se deplasează pe un teren drept și fără denivelări. În general durata de viață a bateriei se diminuează de fiecare dată când o încărcați.

Prețul
În prezent există foarte multe variante de trotinete electrice pe piață. Cele cu performanțele cele mai bune, evident au și un cost mai mare decât cele standard. Este foarte posibil că una standard să fie suficientă pentru majoritatea persoanelor. Astfel, atunci când începeți căutările, este bine să stabiliți în ce buget doriți să vă încadrați. Prețurile în general incept de la 300 dolari și pot ajunge până la 600 dolari sau chiar mai mult, în funcție de performanțe.

Accesoriile
Poate nu veți dori să faceți o asigurare pentru trotinetă, însă este recomandat să vă achiziționați accesorii de siguranță. Ținând cont de faptul că trotineta poate atinge viteze considerabile, sunt destule riscuri la care vă expuneți pe traseu.

Atunci când vă achiziționați o trotinetă electrică, investiți în tehnologie și inovație, astfel încât este bine să o priviti ca pe o investiție pe termen lung, aveți grijă însă întotdeauna să nu investiți mai mult decât aveți nevoie.

Recomandari