Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Insula Mykonos este poziționată între Tinos, Syros, Paros și Naxos și are o suprafață totală de 85.50 km pătrați. Insula este considerată un fel de Saint-Tropez al Cicladelor, fiind un simbol al ospitalității, celebră pentru viața de noapte și petrecerile memorabile.

Mykonos este o destinație potrivită atât pentru cupluri, cât și pentru familii cu copii sau pentru cei pasionați de natură. Fiind o insulă de dimensiuni destul de mici, în 3 zile pot fi vizitate cam toate obiectivele importante.

Ziua 1 o puteți dedica explorării orașelor Mykonos și Delos
Admirați moștenirea impresionantă a insulei, vizitând Muzeul Arheologic din Mykonos precum și numeroasele situri de pe teritoriul insulei.

Delos face parte din Patrimoniul UNESCO și este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Conform mitologiei grecești, Delos este locul în care s-au născut zeii Apollo și Artemis. Practic Delos este o insulă micuță, unde se poate ajunge cu barca sau vaporul, fiind numeroase excursii organizate, cu ghid chiar. Plecările sunt din portul vechi din Mykonos, în fiecare zi a săptămânii, mai puțin luni când situl arheologic este închis. Biletul dus-întors până în Delos costă 20 euro pentru un adult și 10 euro pentru copii între 6 și 12 ani. Bilete de acces la situl arheologic costă 12 euro. Este recomandat să programați vizitarea sitului în prima parte a zilei, deoarece ultima cursă înapoi către Mykonos pleacă la ora 15:00.

După-amiaza o puteți aloca vizitei la Muzeul Arheologic din Mykonos, acesta fiind deschis în lunile de vară până la ora 22:00. În muzeu veți găsi o colecție impresionantă de vaze, din perioada preistorică și până în perioada elenă târzie, statui, urne funerare și alte obiecte interesante descoperite de-a lungul anilor.

Ziua poate fi încheiată cu o plimbare în timpul căreia puteți admira numeroasele biserici. Estimativ pe toată suprafața insulei sunt 800 de biserici, 60 dintre ele în orașul Mykonos (Chora). Cele mai importante dintre ele sunt Panagia Paraportiani și Agios Nikolaos.

În timpul plimbării, nu puteți rata celebrele mori de vânt. Acestea pot fi observate din orice colț al orașului și sunt primul lucru care se observă atunci când se merge către port.

La apus nu trebuie să ratați Mica Veneție, cel mai vestic punct al orașului Mykonos dar și cel mai romantic și artistic loc de pe insulă. Clădirile din această parte a orașului au fost construite chiar pe malul mării, cu vedere către aceasta, fiind astfel locul perfect pentru a admira apusul în compania unui cocktail.

Ziua 2 poate fi dedicată plajelor și petrecerilor

A doua zi în Mykonos poate fi dedicată relaxării la plajă și apoi în timpul serii, petrecerii.

Plajele din Mykonos sunt celebre pentru nisipul auriu și apa mării precum cristalul. Sunt foarte multe plaje, potrivite pentru toate tipurile de gusturi. Pentru petrecăreți, sunt potrivite Paradise Beach și Super Paradise Beach. Pentru cei care vor să se relaxeze la plajă, sunt potrivite Kalo Livadi, Elia, Ornos și Lia. Dacă sunteți genul de turist care dorește intimitate, atunci trebuie să mergeți în Kapari sau Agios Sostis, iar pentru a vă afla în compania celebrităților, plaja Psarou este locul ideal.

Mykonos este insula cea mai cunoscută din Ciclade pentru viața de noapte. Pe malul mării sunt foarte multe restaurante și cafenele. Cele mai cunoscute sunt barul Scandinavian, Jackie O, Cavo Paradiso sau puteți opta pentru unul dintre barurile de pe plajă, Nammos și Scorpios.

Ziua 3 poate fi alocată pentru vizitarea locurilor de pe insula mai puțin frecventate de turiști

Ano Mera este un sat situat chiar în centrul insulei, fiind cel mai mare sat tradițional, presărat cu case de un alb imaculat și îmbrăcate în florile de bougainvillea.

Farul din Armenistis a fost construit în anul 1891, pe coasta de nord-vest a insulei, după ce o navă britanică s-a scufundat aici. Pentru cine îndrăznește să urce în far, priveliștea este una impresionantă.

Dacă ajungeți în partea de nord a insulei, puteți admira plajele sălbatice Ftelia și Fokos. Ftelia este potrivită pentru cei pasionați de windsurf, datorită brizei puternice, în timp ce Fokos este o plajă cu nisip, fiind perfectă pentru cei pasionați de natura sălbatică.

Plimbandu-vă pe străzile din Mykonos, puteți vizita și magazinele de suveniruri, dar și cele cu bijuterii, obiecte din piele, galerii de arta și magazine unde se vând produse tradiționale grecești.

 Când este cel mai bine să vizităm Mykonos?

În perioada aprilie-noiembrie, insula este însorită și cu foarte puține zile ploioase. În iulie și august numărul turiștilor creste substanțial. Astfel, cele mai bune luni pentru a vizita Mykonos sunt septembrie și octombrie, luni în care vremea este încă bună, temperatura apei ideală și nici nu este atât de aglomerat.

Cum se poate ajunge în Mykonos?

Cu avionul – există curse de la Salonic și Atena, cu destinația Mykonos. Zborul de la Atena la Mykonos durează circa 30 de minute. În timpul lunilor de vara, multe linii aeriene au curse directe de ip charter, din mai multe orașe ale Europei.

Cu vaporul – din Atena, Pireu sau Rafina. Sunt vapoare de viteză care circulă zilnic, durata călătoriei fiind de circa 3 ore.

Mykonos are conexiuni pe apă și cu alte insule din Ciclade, precum Tinos, Andros, Paros, Naxos, Syros și Santorini.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here