Mountain harvester Bagger 288 este atât de masiv, încât pentru a-l instala, este necesar un teren cu o suprafață echivalentă cu 2 terenuri de fotbal. Harvester este echipat cu 12 camioane care îi permit să se deplaseze cu o viteză de 0.5km/h. Principalul scop al acestei mașinării este de a instala țevi de dimensiuni mari și de a săpa șanțuri. Bagger Harvester are următoarele caracteristici:

  • Lungime totală: 240 m
  • Înălțimea echipamentului: 96 m
  • Lățimea: 40 m.

În timpul funcționarii, mașinăria consumă o cantitate impresionantă de energie, respectiv o cantitate care ar fi suficientă pentru alimentarea unui oraș de dimensiuni mai mici. Acest monstru a fost creat în anul 1978 de către compania de minerit Rheinbraun. În ciuda dimensiunii impresionante, mașinăria se poate deplasa cu numai 500 metri pe ora. Greutatea lui totală este de 13500 tone. A durat circa 5 ani pentru a proiecta acest colos iar costul lui de producție a fost de circa 100 milioane de dolari.


Camionul Liebherr T282B
este un echipament de minerit construit să îndepărteze o cantitate mare de sol rămas în urma săpăturilor. Într-un singur transport, camionul este capabil să ducă 400 de tone de pietre. Vehicului are un motor de 3650 litri/sec. Acest camion este utilizat de companiile de minerit din Statele Unite și Africa de Sud și are o greutate de 592 de tone. Dezavantajul acestui camion este că, pentru a putea transporta o cantitate așa de mare de material, consumă o cantitate mare de combustibil.

Caterpillar 797В este de asemenea utilizat în domeniul minier. Este al doilea la capitolul transport de materiale, respectiv de 345 tone. El este utilizat în mod special pentru transportul de cărbune, cupru sau fier. Mașinăria impresionantă este acționată de un motor diesel CÂT C175-20 ACERT, cu un total de 4000 cai putere. Eficiența motorului este asigurată de utilizarea celor 4 sisteme turbo și un sistem cu injecție. Camionul este dotat cu camere și sisteme radar, controlate printr-un sistem de senzori.


Terex 33-19 Titan
este produs de General Motors și are o capacitate de transport de 350 tone. Caracteristicile tehnice ale camionului sunt:

  • Lungime: 20.3 m
  • Lățime: 7.8 m

Camionul este echipat cu o unitate V16 diesel, cu o capacitate totală de 3.346l/s. Atunci când este încărcat la maxim, camionul se poate deplasa cu o viteză de 48 km/h. Prețul unui astfel de camion este de aproximativ 1.5 milioane de dolari.


BelAZ 75600
este capabil să transporte o încărcătură de 350 de tone și este echipat cu un motor de 4300 litri. Înălțimea acestei mașinării este una impresionantă, comparabilă cu cea a unei clădiri cu 3 etaje. Caracteristici tehnice:

  • Înălțime: 7.22 m
  • În cabină se urcă pe o scară specială
  • Atunci când este încărcat, colosul cântărește 240 de tone
  • Poate transporta 320 tone de material.

BelAZ este dotat cu un motor Cummins QSK 78-C, cu o capacitate totală de 3500 l/s și datorită sistemului special de injecție, consumul de combustibil a fost redus semnificativ.


Bugatti Type 41 “La Royale
” a fost creat în anul 1927, are o lungime totală de 6.7m și este considerate cea mai mare mașină din lume pentru pasageri.

Maybach este o mașină din clasă executive, cu o lungime totală de 6.16m. Pentru a deține însă o asemenea mașină, trebuie să aveți în cont suma de 430 000 euro. Pentru această sumă veți primi nu numai un interior de lux, dar și un sistem audio de cea mai buna calitate. Mașina este dotată cu un sistem de protecție împotriva gloanțelor.


Macaraua camion Liebherr Mammoth LTM
are avantajul că se poate deplasa oriunde, într-o perioadă scurtă de timp. Dezavantajul este faptul că poate transporta o încărcătură mult mai mică. Pentru a-i mări capacitatea de transport, i-au fost adăugate roti suplimentare, având în total 9 perechi. De asemenea, pentru a avea stabilitate, camionului i-a fost instalat un sistem hidraulic.


Bulldozer Komatsu D575A-3 sd
este în acest moment cel mai mare bulldozer din lume. Modelul japonez este capabil să transporte mai mult pământ decât un alt model din clasa lui, respective 150 de tone.


Excavatorul Goliath 2570W
este în momentul de față cea mai mare mașină din lume. Acesta poate săpa până la 30 m adâncime și cântărește 6775 tone.

Recomandari