În luna octombrie care este clar sub semnul sărbătorii de Halloween, toată lumea se gândește la povești cu strigoi, fantome, case bântuite. Și cine nu este tentat oare să și viziteze o asemenea casă pentru a vedea concret despre ce este vorba și ce senzații te încearcă la fața locului? Oare se vor auzi voci de pe culoare, sau vom vedea o siluetă fantomatică trecând prin pereți?

În Marea Britanie se pot vizita astfel de locuri considerate bântuite, mai jos sunt amintite câteva dintre ele.

Berkeley Square, nr. 50, Londra

Casa de pe Berkeley Square nr. 50 din Londra este una elegantă, cu patru etaje, în prezent sediul unui anticariat deținut de frații Maggs, în trecut locuința lui George Canning, Prim Ministru al Marii Britanii. Casa este celebră prin faptul că adăpostește un secret mortal. Totul a început în anul 1859 când s-a mutat aici Thomas Myers, încântat că va putea întemeia aici un cămin cu logodnica lui. Aceasta însă l-a părăsit, lucru care l-a distrus pe Thomas, s-a izolat în podul casei și ieșind pe stradă numai pe timp de noapte, având mereu cu el o lumânare. În cele din urmă Thomas a înnebunit și a murit. De atunci, mai multe persoane care au mers în podul casei au murit de frică, printre ele căpitanul Kentfield care se pare că a auzit o împușcătură și un țipăt teribil într-o noapte, iar a doua zi a fost găsit zăcând pe podea, cu o expresie a feței îngrozită de frică. Alte victime au fost o menajeră care la fel a auzit țipete și a văzut o ceață densă miscandu-se prin casă și câțiva marinari care au intrat prin efracție și au fost surprinși de o creatură care pur și simplu plutea. Îngroziți, aceștia s-au aruncat de la etaj și au murit. Ultimele povesti datează din anul 2001, când o persoană care făcea curățenie în casă spune că a simțit o prezență și a văzut în încăpere o ceață de culoare maro. Actualii chiriași ai casei nu au raportat însă în ultimii ani niciun fel de întâmplare de acest gen. Cu toate acestea, oricine se află în fața casei și privește în sus, către podul cu pricine, involuntar simte o tresărire și un fior rece de-a lungul coloanei vertebrale.

Ham House And Garden, Surrey

Această casă din Richmond, Surrey, a fost moștenită de către Elizabeth Murrey, ducesă de Lauderdale în 1655. Aceasta era avidă de putere și se pare responsabilă pentru moartea celor doi soți ai ei. În ciuda eforturilor depuse de a-și păstra averea, Elizabeth a pierdut totul și a ajuns să locuiască într-unul dintre apartamentele mici de la parterul casei. Aici se întâmplă de fapt și lucrurile ciudate din casă. Mulți dintre vizitatori spun că simt o atmosferă apăsătoare în încăpere, câinii refuză să intre acolo, iar o oglindă care datează de pe vremea defunctei Elizabeth, reflectă imagini ciudate.

Blickling Hall, Aylsham, Norfolk

Blickling Hall este o moșie impresionantă, cu o gradină pe măsură, situată în apropiere de Aylsham și reprezintă locul în care s-a născut Anne Boleyn, a doua soție a lui Henric al VII lea. Aceasta a fost decapitată în anul 1536. Astfel, fantomele care bântuie Blickling Hall au legătură desigur cu ea și povestea ei. Conform legendei, în fiecare an în data de 19 mai, atunci când a avut loc execuția ei, fantoma decapitată a lui Anne bântuie castelul. Totul dispare în zorii zilei. O altă fantomă care bântuie aici este cea a tatălui lui Anne, Sir Thomas, pedepsit că nu a împiedicat moartea fiicei lui.

Felbrigg Hall, Norfolk

Acest domeniu impresionant a fost construit în vrema dinastiei Tudor și este cunoscut printr-o bibliotecă de unde pleacă de fapt și toate poveștile cu fantome. În anul 1749 William Windham III a moștenit Felbrigg Hall. Acesta iubea să citească și avea o colecție impresionantă de cărți. În anul 1808 a izbucnit un incendiu în biblioteca unui prieten de-al lui în Londra. Windham nu a putut suporta gândul că acele cărți valoroase sunt distruse de flacări, astfel încât a plecat hotărât să salveze cât de multe poate. În încercarea de a face acest lucru, a suferit arsuri grave și câteva săptămâni mai târziu, a murit. Fantoma lui a fost zărită de multe ori în bibliotecă, citind. Ironia este că fantoma lui apare numai dacă o anumită combinație de cărți apare pe masă.

Springhill, Londonderry, Irlanda de Nord

Springhill este o moșie din secolul 17 situată în apropiere de Londonderry. Fantoma de aici este o femeie care iubea copiii, cu un destin tragic însă. În anul 1816, George Lenox-Conyngham s-a sinucis, lasandu-și în urmă soția Olivia și copiii. Aceasta a trăit cu durerea și obsesia că nu a putut să îl împiedice să se sinucidă. Fantoma ei apare în plină zi, de cele mai multe ori aratandu-se copiilor care vizitează moșia. Se spune că în timpul nopții, din camera copiilor se aude un sunet similar cu al unui leagăn de bebeluș.Moșia se poate vizita în iulie și august în fiecare an, de luni până vineri.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version