Mereu a existat o lupta intre utilizatorii iOS si Android, iar fiecare dintre ei sustin ca sistemul pe care il folosesc este cel mai bun si are mai multe avantaje. Ei bine, exista avantaje si dezavantaje de ambele parti.
Avantaje smartphone Android
Oferta generoasa de telefoane pe piata – Samsung, Huawei, Oppo, Xiaomi, etc si poti alege in functie de anumite preferinte – gaming, camera, culoare.
Pretul – producatorii de terminale Android au acoperit toate segmentele de preturi de pe piata, iar unii ofera super specificatii la pret mic. Concret, daca ai un buget mic sau nu vrei sa platesti o avere pe un telefon, ai de unde alege. Daca vrei un telefon de 600 de lei, ai la dispozitie o serie de modele de unde poti alege. Daca vrei un terminal de 4000 de lei, la fel, oferta exista.
Extinderea spatiului de stocare – terminalele Android dispun de slot pentru un card de memorie. Daca bugetul este mic si ti-ai achizitionat un terminal cu o memorie mica, ei bine, vei avea posibilitatea sa extinzi spatiul de stocare, iar acest lucru nu te va costa o avere.
Diversitatea aplicatiilor – chiar daca acestea nu se gasesc in Google Play Store, un terminal cu Android nu vine cu limitari. In acest sens, utilizatorii vor putea sa descarce aplicatii din orice magazin international sau poti descarca fisierul aplicatiei de pe Internet (.apk)
Sistem de operare usor de personalizat – poti sa instalezi teme, fonturi, poti schimba modul in care arata ecranul de blocare, poti seta fotografii random pentru ecranul telefonului sau poti decide ce notificari sa primesti.
Always on display – utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa deblocheze ecranul pentru a vedea cat este ceasul, daca au apeluri nepreluate sau notificari necitite.
Dezavantaje smartphone Android
Devalorizare rapida – un terminal Android isi pierde repede din valoare atunci cand este vandut la mana a doua si de multe ori chiar si in magazin. Aruncati o privire la flagship-urile Android lansate cu un an in urma si comparati pretul actual cu pretul din momentul lansarii.
Reclame in aplicatii – aproape toate aplicatiile din Google Play Store contin reclame care devin stresante si te poate determina sa renunti la aplicatii.
Optimizare manuala – din cand in cand terminalele bazate pe Android au nevoie de rularea unei aplicatii de cleaning sau de eliberarea spatiului din memoria RAM.
Nu poti instala anumite aplicatii – de multe ori vei primi o notificare care iti spune ca aplicatia respectiva nu este compatibila cu telefonul tau. Exista aplicatii pe Android care sunt compatibile doar cu flagship-urile.