Scorțișoara este folosită în medicina tradițională din China de secole, pentru probleme legate de digestie și diverse alte afecțiuni gastro-intestinale. O parte dintre ele au fost recunoscute de medicina modernă, altele nu.

Cele mai multe beneficii ale scorțișoarei vin de la substanța numită « cinnamaldehyde » care se regăsește în compoziția ei, având proprietăți antifungice și antibacteriene.

Scorțișoara poate ajuta la lupta împotriva diabetului de tip 2, respectiv ajută să fie simptomele ținute sub control. Cum funcționează mai exact? Scorțișoara poate reduce tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge cu circa 29%.

Scorțișoara ne ajută să luptăm cu bolile metabolice

Scorțișoara poate fi eficientă în reducerea morbidității, complicațiilor și mortalității, în caz de presiune arterial ridicată obezitate și dislipidemie. De asemenea, poate fi un supresor al senzației de foame, datorită gustului dulce natural.

Scorțișoara ne ajută să luptăm cu bacteriile

Scorțișoara luptă cu bacteriile și virusurile din alimente. Nu este surprinzător faptul că în Evul Mediu, când nu exista frigider, multe dintre preparatele culinare erau presărate cu scorțișoară pentru a nu se altera foarte repede. Ținând cont de acest lucru, experții spun că scorțișoară ar putea ajuta în tratamentul diverselor afecțiuni virale ale plămânilor sau alte afecțiuni respiratorii.

Scorțișoara are și proprietăți anti-inflamatorii

Este posibil că scorțișoara să reducă simptomele inflamatorii, durerile de cap și cele articulare, prin faptul că aceasta îmbunătățește circulația sângelui către sistemul muscular și articular.

Scorțișoara în combinație cu diverse plante poate fi de ajutor în afecțiuni ale ochilor precum conjunctivita și ochii uscați.

Cu toate că studiile medicale încă sunt în desfășurare și beneficiile asupra sănătății nu pot fi dovedite pe deplin, uitandu-ne mult în urmă la medicina ayurvedica, este clar că scrotisoara era considerată ca având super puteri în tratarea răcelilor, indigestiei și crampelor.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version