Apple a avut nevoie de 4 ani pentru a mari suprafata ecranului de la 4 la 4,7 inchi pe iPhone SE si de inca 2 pentru implementarea tehnologiei 5G pe cel mai ieftin telefon din gama. Zvonurile aratau ca a patra generatie de SE va fi construita pe sasiul lui iPhone XR si se va lansa in 2023, nu in 2024.

In realitate situatia este total diferita. Se pare ca Apple s-a razgandit, iar iPhone SE4 nu va ajunge niciodata pe rafturile utilizatorilor. Altfel spus, gigantul din Cupertino a anulat planurile pentru urmatoarea generatie SE.

iPhone SE 4, anulat nu amanat

Ming-Chi Kuo, un renumit leaker care ofera informatii precise despre produsele Apple cu mult timp inainte de lansare, a scris pe Twitter inainte de Craciun ca planurile de productie si livrare pentru SE4 au fost anulate definitiv.
In viziunea lui Kuo, Apple nu vede niciun beneficiu in extinderea portofoliului oarecum mid-range. Vanzarile slabe ale iPhone 12 Mini, 13 Mini si chiar 14 Plus se afla (si ele) la baza deciziei. Un nou iPhone SE cu ecran complet nu are sens comercial pentru ca ar fi mult prea costisitor si nu ar genera un profit destul de bun, relateaza phonearena.com

Apple lucreaza la propriul modem 5G

O eventuala lansare al iPhone SE4 ar fi permis Apple introducerea unui modem intern 5G, care ar putea deveni prezent si pe iPhone 16. Gigantul din Cupertino lucreaza de ceva ani la o astfel de tehnologie pentru a-si reduce depedenta de Qualcomm. Prin urmare, parteneriatul dintre cele 2 companii va continua si in anii urmatori.
Decizia de a anula definitiv iPhone SE4 este in avantajul celor de la Qualcomm. Compania va fi furnizorul de chipuri de banda de baza pentru linia iPhone 16 care se va lansa in 2024. Evident ca Apple nu renunta la ambitiile sale de a insera propriul modem 5G in telefoanele sale. Acest lucru este programat pentru iPhone 17, asteptat in 2025.

Recomandari