In ziua de astazi, fiecare dintre noi este posesorul unui telefon mobil, pe care putem instala orice aplicatie dorim. In continuare expunem comparatia dintre doi cei mai solicitati asistenti personali pentru Android, si anume Google si Cortana. Asistentii digitali sunt aplicatii indispensabile de pe dispozitivul nostru mobil mai nou, deoarece ajutorul lor este unul incontestabil, si cu totii suntem curiosi care merita mai mult spatiul din telefonul personal.

Intrebari de cultura generala
Interfata aplicatiei este primul lucru de care ne izbim in momentul in care vrem sa utilizam dispozitivul. Aceasta este una simpla in ambele situatii, si putem naviga destul de usor prin ele. Cand vine vorba despre intrebari, Google ofera informatii mai mult de pe Wikipedia. In schimb, Cortana ofera informatii mai in amanunt, de pe netplace.com, si de cele mai multe ori contrazile ce tocmai a raspuns Google, desi intrebarea este identica.

Verificarea vremii
In ceea ce priveste vremea, Google arata doar temperatura actuala, iar restul detaliilor le ofera vocal, este foarte utila atunci cand conducem. Cortana iti va expune toate informatiile de care ai nevoie pe ecran, si in acelasi timp le va si pronunta cu o voce profesionala.

Redarea muzicii
La capitolul muzica, Google este foarte simplu de utilizat, tot ce trebuie sa faci este sa ii spui printr-o comanda vocala in ce aplicatie vrei sa iti redea muzica dorita. Cortana, in schimb, este in continua dezvoltare la capitolul acesta, deoarece nu se poate raspunde la o cerinta atunci cand o alta aplicatie este implicata. De aceea, atunci cand ii vei cere sa iti redea o melodie sau un artist, acesta doar va cauta pe internet informatii relevante.

Setarea alarmei
Acesta este un domeniu in care cele doua aplicatii sunt foarte similare. Ambele iti vor seta alarma la momentul cerut de tine. Diferenta aici ar fi faptul ca raspunsul Google este unul scurt, iar Cortana expune o fraza mai lunga, insa rezultatul final este acelasi.

Printarea
Asistentul Google intrece detasat celelalte aplicatii, tot ce trebuie sa faci tu este sa te verifici lista cu imprimante compatibile cu Google Cloud Print. Odata ce v-ati asigurat de acest lucru, imprimarea a ceea ce va doriti este la o comanda vocala distanta. Cel mai bun lucru pe care Cortana il poate face este sa caute pe internet si sa iti trimita email cu ceea ce poti imprima de pe calculatorul personal. In schimb, poate face acest lucru de pe un computer cu o simpla comanda vocala.

Este dificil sa decidem care este cea mai buna aplicatie pentru mobil. Fiecare are plusuri si minusuri in situatii diferite. Cu siguranta, ambele se afla intr-o continua imbunatatire, si vor deveni tot mai populare si utilizate inb viitor. Compania care isi doreste o baza de clienti mai mare va trebui cu siguranta sa investeasca si sa extinda gama de servicii cu care aplicatia ne poate ajuta.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here