Meditația este o stare în care intră mintea și trupul nostru și ne ajută să ne încarcăm la nivel energetic. Rezultatul este o stare perfectă de bucurie și pace interioară.
Radio online Romania
Toate radio-urile din Romania intr-un singur loc. Asculta GRATIS radio online LIVE
Asculta radio liveLa nivel fizic, meditația ne ajută la reglarea tensiunii arteriale, reduce anxietatea, durerile articulare și musculare, crește secreția de serotonină și ne întărește imunitatea.
La nivel mental, meditația determină undele cerebrale să intre în starea alfa și să ajute astfel să devenim mai calmi atunci când ne simțim copleșiți și afectați emoțional. Astfel, după o ședință de meditație vom fi mai stabili din punct de vedere emoțional, mai fericiți și mai creativi, iar ceea ce înainte ni se părea a fi o problemă majoră, se diminuează în intensitate. Nu în ultimul rând, meditația ne ajută să înțelegem că atitudinea noastră interioară ne poate face fericiți.
Cine practică meditația nu trebuie să aibă o religie anume, ea poate fi practicată de oricine. Este o tranziție de la eul fizic la spațiul infinit și la recunoașterea propriei ființe ca fiind parte din marele cosmos. Astfel putem trece prin transformări impresionante, aflând mai multe despre noi înșine, ajungem să ne iubim mai mult.
Meditația poate stimula nervul vagus, cel responsabil cu emoțiile pozitive și relaxarea. Pentru persoanele care stau o zi întreagă la birou, această practică este benefică deoarece reduce senzația de epuizare și stres și induce o stare de calm și energie. În acest fel crește eficiența și claritatea minții.
Pe măsură ce începem să practicăm meditația și devenim mult mai conștienți, nu vom mai avea tendința să dăm vina pe alții pentru orice se întâmplă în jurul nostru și să evităm emoțiile negative, cum ar fi furia. De asemenea, învățăm să ne lăsăm de-o parte mândria și în unele situații să fim mult mai indulgenți. Astfel, crescând nivelul de oxitocină, devenim oameni mult mai iubitori și viața noastră socială este îmbunătățită.
Buddha considera că meditația ne antrenează mintea « să nu rămână agățată în trecut și să nu se gândească la viitor » ci să rămână și să vadă frumusețea prezentului. Astfel, meditația ne asigură acces permanent la fericire, pace interioară și energie vitală, aratandu-ne care este cu adevărat puterea minții noastre.