De cele mai multe ori holul de la intrare, în special dacă este de dimensiuni mici, este trecut cu vederea în privința decorării. Cu toate acestea, o îmbinare între spații de depozitare practice și câteva detalii de bază în privința decorului, pot transforma acest spațiu de tranziție într-unul extrem de primitor, indiferent de dimensiunea lui.

Întotdeauna luați în calcul dimensiunea, cantitatea de lumină și culoarea
Culorile deschise dau întotdeauna impresia de spațiu mai generos, în timp ce nuanțele mai închise îl vor face să pară mai mic. De asemenea, un tapet foarte încărcat, cu un model supradimensionat va da un aspect dramatic încăperii, pe când unul cu un model mic îl vă face să pară mai spațios.

Decorați holul în culoarea preferată
Îi puteți acorda holului personalitate, vopsind pereții în culoarea favorită. Nuanțe de genul cobalt, malachit și verde, combinate cu motive florale sunt alegerea ideală.

Alegeți culori deschise pentru podea
Zona de hol ar trebui să fie la fel de frumoasă ca orice altă încăpere din casă. Pentru a-l păstra luminos și aerisit, cel mai bine este să optăm pentru un parchet în nuanțe deschise. Acestea, pe lângă senzația de spațiu deschis, vor aduce și un aer contemporan.

Folosiți simetria în materie de design
Holul este prima parte din casă pe care o vede oricine vă calcă pragul, astfel încât este important ca el să vă reflecte personalitatea și stilul. Pentru a menține impresia de spațiu, optați pentru tonuri neutre pentru pereți și adăugați o oglindă care va reflecta lumina și vă deschide și ea foarte mult încăperea. O măsuță de tip consolă vă va ajuta să expuneți obiecte de decor preferate, dar în același timp va avea și o utilitate practică, respectiv aceea de a așeza o poșetă, cheile sau alte obiecte necesare la ieșirea din casă.

De cele mai multe ori, mai puțin înseamnă mai mult, astfel încât trebuie să faceți tot posibilul pentru a pune în valoare punctele forte ale spațiului. Multe zone de hol sunt prea înguste sau nu primesc lumină naturală. Faceți tot posibilul să îi aduceți schimbări în acest sens, adăugând unui perete câteva panouri din sticlă sau oglindă. De asemenea, corpurile de iluminat sunt foarte importante: optați pentru lumină suplimentară adusă eventual de 1-2 lămpi de masă. De asemenea, în cazul în care există și o scară în perimetrul holului, o puteți transforma pe aceasta în vedeta spațiului, adaugandu-i poate o mochetă cu un model interesant, sau o puteți vopsi într-o culoare plăcută ochiului.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version