Taxa de poluare propusa de municipalitate in toamna anului trecut a impartit soferii in doua tabere. O parte dintre ei au contestat viitoarea taxa, iar ceilalti s-au grabit sa o achite pentru a fi siguri ca pot circula fara probleme in Capitala.

Vigneta Oxigen era destinata soferilor care conduc masini cu norma de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3. Soferii au avut la dispozitie 2 luni pentru a se acomoda cu noua regula, iar sanctiunile pentru neplata urmau sa inceapa de la 1 martie 2020.

La finalul lunii februarie 2020, Primaria Generala a renuntat definitiv la taxa. Mai mult decat atat, autoritatile locale vor sa restituie banii soferilor care au achitat taxa. Procedura de recuperare a banilor este destul de simpla. Soferii trebuie sa depuna o cerere tip, iar dosarul trebuie sa include si o copie a cartii de identitate, o copie a certificatului de inmatriculare si o copie a documentului care doveste plata vignetei Oxigen. Solicitarile pot fi depuse de astazi, iar bucurestenii isi vor primii banii inapoi in termen de 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii.

Unde poti depune cererea si documentele necesare pentru a recupera banii pe vigenta Oxigen

Bucurestenii trebuie sa stie ca au 3 variante pentru a depune dosarul cu actele necesare:

  • prin posta, cu scrisoare recomandata de primire;
  • electronic, la adresa de email office@asmpb.ro cu subiectul ”Cerere restituire vignieta Oxigen”;
  • la sediul Administratiei Strazilor Bucuresti din strada Domnita Ancuta nr. 1, sector1, Bucuresti.

Ultima zi in care se pot depune solicitari de restituire a taxei este 13 septembrie 2023.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version