Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Pacienții care suferă de dureri de spate cronice ajung să doarmă mai puțin, comparativ cu persoanele care nu suferă din cauza acestor dureri. Dormitul pe o saltea potrivită ar putea remedia această problemă, de aceea alegerea unei saltele confortabile este extrem de importantă.

Nu există tipuri de saltele specifice sau o marcă în special, salteaua ideală este o chestiune de preferință personală, dar trebuie să aibă unele proprietăți pentru a ne asigura o odihnă sănătoasă. Trebuie să ții cont atunci când alegi salteaua de modul în care aceasta trebuie să îți susțină întregul corp, trebuie să existe o aliniere corectă a coloanei vertebrale. Salteaua ideală  trebuie să nu fie nici prea moale pentru că nu va susține corect coloana în timpul somnului, dar nici să fie prea tare, deoarece va exercita o presiune excesivă asupra punctelor de susținere ale coloanei.

Salteaua trebuie să ofere suport plăcut zonei lombare. O saltea prea moale nu are capacitatea de a susține spatele. Alege mai degrabă o saltea mai fermă, care să susțină atât coloana vertebrală și curbura naturală a acesteia, dar și musculatura zonei lombare. Evident că salteaua trebuie aleasă și în funcție de poziția pe care o ai preponderent în somn. Dacă dormi pe spate, salteaua trebuie să fie fermă, dar și moale (de preferat din spumă cu memorie), pentru a se mula perfect pe conturul corpului tău. Pe de altă parte, dacă dormi tolănit pe o parte, ai nevoie de o saltea mai moale, pentru a amortiza greutatea umerilor tăi și a șoldurilor.

În diferite magazine online, cum este Mattro, găsești cele mai potrivite saltele pentru nevoile tale. Alege tipuri de saltele care oferă independență față de partenerul de dormit.  Salteaua trebuie să fie suficient de lată încât să-ți permită posibilitatea să te răsucești fără teamă și în voie în momentul în care vrei să-ți schimbi poziția de dormit. Dormitul într-un spațiu prea strâmt îți poate afecta calitatea somnului, dar poate să fie și cauza durerilor de spate.

Schimbă-ți salteaua atunci când se învechește. Atunci când salteaua are goluri vizibile, cocoloașe și denivelări, e momentul să o schimbi. O saltea veche nu mai oferă suport eficient coloanei vertebrale și astfel favorizează durerile lombare.

Tipuri de saltele și beneficiile lor pentru durerile de spate

Saltelele trebuie alese în funcție de dimensiunile patului și a spațiului disponibil în dormitor, dar și conform cu mărimile fizice ale celor care vor dormi pe saltea. În general, cel mai des utilizat criteriu de alegere a saltelei îl reprezintă materialele din care sunt confecționate diferitele tipuri de saltele.

Pentru cei ce suferă des de  dureri de spate sau au o anumită boală a coloanei vertebrale, saltelele potrivite sunt cele tari, cu o fermitate ridicată, acestea fiind ideale pentru astfel de afecțiuni. Saltelele moi trebuie evitate, pentru a nu agrava durerile de spate existente. În timp, aceste tipuri de saltele pot cauza o poziție anormală a spatelui, iar curbura coloanei poate fi afectată.

Saltelele din spumă de memorie (Memory Foam) sunt considerate tipuri de saltele special recomandate pentru ameliorarea durerilor de spate, deoarece se mulează pe curbele corpului, iar în același timp susțin spatele, păstrând coloana vertebrală într-o poziție naturală. Vei vedea că aceste saltele se modelează și se adaptează formelor, permițând părților mai generoase ale corpului, ca de exemplu șoldurile și umerii să se afunde, în timp ce zonele mai înguste ale corpului, zona mediană a taliei și picioarele, să fi cumva mai ridicate deasupra saltelei. Saltelele din spumă cu memorie ajută la ameliorarea durerilor de spate și pentru a avea un somn liniștit și relaxant.

Saltelele din latex sunt tipuri de saltele excelente pentru ameliorarea durerilor de spate, pentru că amortizează greutatea corpului și se conturează după acesta. Salteaua din latex este elastică, moale, cu o fermitate mai mare decât salteaua din spumă cu memorie, se conturează pe forma corpului și în același timp oferă suport optim și este extrem de fermă la schimbările de poziție ale corpului. Este foarte bună pentru durerile de spate, datorită faptului că se adaptează ușor formei corpului, oferind un suport adecvat coloanei. Este important să alegi o saltea din latex 100% naturală, dar trebuie să știi că aceasta are de obicei un preț mai ridicat.

Salteaua ortopedică este soluția salvatoare pentru durerile de spate

Indiferent de cauza durerilor de spate trebuie să ajungi la un medic specialist pentru investigații amănunțite și eventual să urmezi un tratament adecvat, dar ca primă soluție alege dintre diversele tipuri de saltele, cea mai bună soluție: salteaua ortopedică.

O saltea ortopedică este fabricată cu arcuri, sau este fabricată din spumă de memorie ori din latex. Este important să ofere un suportul suficient de ferm și dur, pentru o poziție corectă în timpul somnului a gâtului și a spatelui.

Salteaua ideală care reușește să ne ofere odihna mult dorită trebuie să fie o saltea confortabilă, care să susțină corect coloana vertebrală și să împiedice mișcarea continuată în căutarea poziției ideale pe timpul nopții. Saltelele pe care le găsești într-un  magazin online Mattro.ro sunt modele de saltele ideale pentru toată familia, fiind proiectate pentru toate pozițiile de dormit. Acestea sunt realizate în condiții de calitate, mediu, sănătate și securitate ocupațională, la cele mai ridicate standarde europene.

Recomandari