Dintre multe băuturi care se găsesc în lume, ceaiul a fost considerat dintotdeauna ca fiind benefic pentru sănătate. În țări precum Japonia sau China, s-a creat o adevărată artă în jurul ceaiului și beneficiile lui au fost ușor ușor împărtășite și cu restul lumii.

Cercetările științifice au arătat că o ceașcă de ceai pe zi este un ajutor important pentru starea noastră de sănătate. Fiecare dintre ceaiuri se folosește pentru diverse scopuri : unele sunt băute pentru ajutorul la nivel digestiv, altele pentru relaxare și altele pentru a preveni apariția unor afecțiuni cardiace. Astfel, să putem afirma că un singur tip de ceai este cel mai bun din toată lumea, este aproape imposibil deoarece fiecare dintre noi caută un alt beneficiu.

Ceaiurile adevărate 100% sunt cele care provin din planta cu numele Camellia sinensis. Diferența dintre ceaiurile obținute din această plantă constă în modalitatea în care sunt produse. Unele dintre ele se obțin prin proces oxidativ, altele prin uscarea simplă a plantei.

Ceaiul verde – a fost de multe ori numit că fiind cel mai sănătos ceai, pentru conținutul crescut de antioxidanți care ajută la buna funcționare a creierului și inimii. Este de asemenea considerat unul dintre cele mai bune ceaiuri deoarece nu este obținut prin oxidare, frunzele fiind culese și puse imediat la uscat. Cele mai răspândite feluri de ceai verde sunt gunpowder și sencha,  produse în China, precum și matcha produs în Japonia.

Antioxidanții din ceaiul verde sunt un aliat important în lupta împotriva radicalilor liberi. Tocmai de aceea, poate întrerupe reproducerea celulelor canceroase, ajută la îmbunătățirea memoriei și menține activitatea cerebrală la un nivel crescut.

Ceaiul negru –este cel mai consumat la nivel mondial. Frunzele de ceai negru sunt culese, rulate și oxidate, rezultând astfel culoarea specifică. Ceaiul negru are cel mai ridicat nivel de cafeină dintre toate tipurile de ceai, motiv pentru care este recomandat să se consume dimineața, în loc de cafea. De asemenea, aroma lui este unică și inconfundabilă, ușor ciocolatie.

Ceaiul negru are un conținut crescut de antioxidanți și flavonoide, motiv pentru care susține starea de sănătate a inimii, prin faptul că reduce nivelul colesterolului și tensiunea arterială.

Ceaiul alb – este cel mai puțin procesat dintre toate tipurile de ceai. Frunzele sunt culese și lăsate la soare să se usuce, fară a implica și alte procese. Ceaiul alb are o culoare plăcută, de un galben pal și o aromă delicată. Gustul poate fi fructat sau floral, în funcție de originea lui.

Unul dintre beneficiile majore ale ceaiului alb este faptul că protejează pielea de radicalii liberi care produc riduri. De asemenea, ceaiul alb ajută în cazul persoanelor cu psoriazis sau altfel de eczeme la nivelul pielii.

Oricare ar fi varianta preferată, important este să avem consistență în consumarea ceaiului, respectiv să îl includem în dieta zilnică, astfel încât să profităm din plin de beneficiile lui. De asemenea, cel mai bine este să folosim frunze de ceai și nu varianta la pliculețe, aceasta din urmă putând să conțină praf și alte resturi nedorite.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version