Temperaturile scazute pot avea consecinte destul de neplacute pentru telefoanele noastre. Utilizarea telefonului in aerul foarte rece de afara poate conduce la avarii ireversibile pe termen scurt sau lung.
Bateria este prima afectata si se descarca mai repede atunci cand telefonul este utilizat in frig. Cand vorbim despre frig sau aer rece ne referim la temperaturi de minus 10 grade Celsius. Acum 2 ierni din cauza gerului telefonul meu, un iPhone 6, s-a inchis la 40% baterie. Acest lucru s-a intamplat in timp ce vorbeam la telefon si ma grabeam sa ajung la metrou.
Generatiile noi de telefoane folosesc ecrane care au in componenta lor cristale lichide, iar la temperaturi negative, ecranul va lasa umbre de la o imagine la alta. Din cauza frigului, cristalele reactioneaza mai grue la schimbare, iar rata de refresh este mai mica.
Nici schimbarile bruste de temperatura nu sunt benefice telefonului tau. In aceste cazuri apare condensul atat pe ecran, dar si interiorul terminalului si este destul de periculos. In cele mai triste cazuri poate produce scurtcircuit sau coroziune. Iarna cand ajungeam la birou unde temperatura era de 28 de grade, imi amintesc ca telefonul meu se aburea tot, si pe fata, dar si pe spate. Probabil ca acest fenomen a ajuns si in interiorul lui.
Ce trebuie sa facem cu telefonul in perioadele reci?
Husa de protectie este cel mai la indemana accesoriu care ne ajuta sa prevenim aceste probleme cu telefonul nostru. De preferat ar fi sa folosim una din material textil sau silicon. Acestea ajuta la conservarea caldurii degajate de telefon si il protejeaza de frigul din exterior.
Un al truc pe care sunt sigur ca l-ati mai auzit suna cam asa: tine telefonul cat mai aproape de corp. Daca telefonul sta intr-o geanta, aceasta nu ii poate oferi o temperatura de functionare ideala. Cel mai indicat este sa tinem telefonul in buzunar. Corpul degaja caldura, iar acest fel telefonul va fi cat de cat protejat de temperaturile extreme.