Trecerea de la ora de vara la ora de iarna provoaca confuzie si nemultumire in randul populatiilor din multe state. De anul viitor este posibil sa nu mai dam ceasul cu o ora inapoi la finalul lunii octombrie.

Autoratile europene au decis sa renunte la schimbarea orei. Romania se afla si ea pe lista statelor care sunt pro cu aceasta masura care trebuia sa intre in vigoare din 2021. Peste ocean, adminsitratia de la Washington a decis sa renunte la schimbarea orei de 2 ori pe an pe tot teritoriul SUA. Prin urmare, ora de vara va fi mentinuta pe tot parcursul anului.

Propunere respinsa in 2018

Romania a propus inca din 2018 o astfel de masura, dar a fost respinsa de Senat. Motivul respingerii a tinut de dificultatea corelarii cu orarul de vara al statelor din blocul comunitar. Comisia Europeana a efectuat un sondaj in 2019 de unde a reiesit ca peste 80% din locuitori sunt de acord cu eliminarea orei de iarna. Criza sanitara si iesirea Marei Britanii din Uniunea Europeana au fost factorii care au stopat procesul de schimbare.

Cand trecem la ora de iarna

Pe 30 octombrie 2022 Romania va trece la ora de iarna. Ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar noi vom dormi mai mult cu o ora. Se pare ca acesta va fi ultimul an cand tara noastra va da ceasul inapoi.

 

Unii oameni sunt afectati se schimbarea orei si au nevoie chiar si de 2 saptamani pentru a se acomoda. In plus, schimbarea orei poate avea si alte efecte negative asupra organsimului, mai ales la copii si batrani. Medicii recomanda sa reducem cafeaua, ceaiul negru sau alte bauturi energizante in aceasta perioada.

O astfel de schimbare ar fi benefica acum in contextul crizei energetice. O ora in plus in fiecare zi de lumina naturala poate avea un impact pozitiv asupra facturilor.

Ti cum ti se pare trecerea la ora de iarna? Esti de acord cu eliminarea ei?

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version