Plantele pe care le ținem în casă sunt o variantă naturală de îndepărtare a agenților toxici din aer. În afara faptului că dau și un aspect plăcut camerei, aceste plante purificatoare sunt și destul de ușor de îngrijit. Ele absorb toxinele din aerul din încăpere și eliberează oxigen, pentru a crea un aer proaspăt, sănătos și în același timp un mediu propice pentru odihnă.

Planta Flamingo sau Anthurium este una din alegerile ideale dacă doriți să vă achiziționați plante pentru dormitor. Pe lângă faptul că vă ajută la purificarea aerului, această plantă are și un aspect foarte plăcut, o combinație între frunzele de un verde intens și florile roșii, similare ca formă cu păsările flamingo. Planta necesită un sol acid bine drenat și nu îi place să fie expusă la lumina soarelui în mod direct.


Lady palm
este o plantă care dezvoltă frunze în permanență și sunt asemănătoare celor de palmier, de unde și denumirea. Este una dintre alegerile cele mai bune, deoarece se dezvoltă cel mai bine în condiții de lumină abundentă, în apropierea unei ferestre sau a unui iluminator. Fiecare frunză poate ajunge până la 45 cm lungime, astfel încât această plantă sigur va umple și va colora zona din dormitor în care o veți amplasa. Planta nu trebuie să fie udată foarte des și se poate adapta foarte ușor și la condiții de lumină ceva mai slabă.


Pothos
este o plantă originară din Insulele Solomon din Pacificul de Sud și în habitatul natural acoperă asemeni unei pături păduri întregi. Este o plantă agățătoare, astfel încât puteți să vă folosiți imaginația și să o așezați într-un colț al camerei, lăsând frunzele să curgă de o parte și de alta a ghiveciului, creând astfel senzația că vă aflați într-o pădure. Pothos este o plantă foarte rezistentă care se poate adapta la multe condiții de mediu, începând de la lumina directă a soarelui și până la indirectă, precum și la diferite tipuri de sol. De asemenea, este considerată că fiind una dintre cele mai eficiente plante în absorbția toxinelor din aer.


Orhideea Phalaenopsis
este una dintre cele mai frumoase plante, care sigur va da un aer de eleganță oricărui dormitor. Planta este foarte bine adaptată spatiilor interioare și îi place lumina indirectă. Ea înflorește o dată pe an și păstrează florile pentru circa trei luni.


Echeveria
face parte din categoria plantelor suculente și excelează în purificarea aerului din încăperi. Mai mult decât atât, planta are un aspect și culori foarte plăcute ochiului. Echeveria iubește lumina soarelui și un sol bine drenat.


Crinul păcii
este de asemenea o plantă care aduce o notă de eleganță în orice dormitor. Acesta poate fi așezat la fereastra fără nicio problemă. Umiditatea pe care o distribuie în aerul din încăpere această plantă ajută la menținerea calității aerului și distruge microbii din aer care ar putea reprezenta factori alergeni. Astfel, crinul păcii vă va ajuta să aveți un somn liniștitor, datorită capacității de purificare și umezire a aerului din dormitor și de asemenea este o plantă ușor de întreținut, având nevoie să fie udată o singură dată pe săptămână.


Planta păianjen
era foarte răspândită în anii ’70 și a revenit în forță în ultimii ani. Planta dezvoltă foarte multe frunze, toate cu originea în centrul ei, după care au tendința să curgă pe marginile ghiveciului, dandu-I un aspect frumos. Studiile de specialitate au arătat că aceasta elimină aproximativ 90% din formaldehida din aer, substanță chimică periculoasă și considerată cancerigenă. Aceasta are de asemenea capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute și fumul de țigară.

Recomandari