2020 este anul in care BMW Seria 5 primeste un refresh de imagine care ii ofera un stil din ce in ce mai elegant, dar si mai sportiv. La exterior se pot observa cu usurinta modificarile aduse, dar in interior acestea sunt mai discrete.

Producatorul german a marit mai mult grila frontala, aceasta coboara acum mai mult spre spoiler. Farurile au un contur mai subtire comparativ cu generatia anterioara si confera o imagine noua autoturismului. Noua generatia de BMW Seria 5 vine echipata cu faruri LED complete care includ lumina de viraje adaptiva, faza lunga BMW Selective Beam, precum si asistentul de faza lunga. Luminile de zi indeplinesc si rolul de semnalizatoare, iar daca ne indreptam atentia spre partea din spate, observam ca stopurile si luminile de frana sunt integrate intr-un ansamblu comun care formeaza un singur grup optic.

bmw seria 5 facelift 015

Daca patrundem in interiorul noului Seria 5, vom vedea ca acesta vine echipat cu un display de 10,25 inch sau 12,3 inch, butoanele de pe consola centrala au fost restilizate si acum au un design nou si volanul sport imbracat in piele cu comenzi multifunctionale. Varianta standard vine inclusa cu un sistem automat de control al climatizarii cu doua zone de reglaje in fata.

Incepand cu toamna acestui an, producatorul din Bavaria va combina tehnologia BMW eDrive cu un motor pe benzina cu patru cilindri care va avea 184 de cai putere, in timp ce motorul electric dezvolta 109 cai putere. Puterea maxima pe care autoturismul o va avea va fi de 252 cai putere, iar cu ajutorul functiei XtraBoost poate ajunge la 292 cai putere pentru intervale scurte de timp. Autonomia motorului electric este cuprinsa intre 58 si 62 de km. Functia BMW eDrive Zone este disponibila in varianta standard si are rolul de a trece automat masina in modul de functionare full electric cand aceasta intra intr-o zona verde.

bmw seria 5 facelift 034

Tehnologie mild hybrid 48V

In toamna anului 2019, BMW a introdus tehnologia mild hybrid ce are rolul de a oferi performante deosebite cu un consum mai mic de carburant pentru toate variantele de motorizari cu patru sau sase cilindri ale noului BMW Seria 5. Pentru a benefica de un nivel ridicat de generare de energie atat la franare cat si de stocare, producatorul a montat un generator 48V si o baterie suplimentara. Aceasta energie este folosita pentru a alimenta sistemul electirc de 12V, dar si pentru a usura sarcina motorului termic.

Generatorul produce un impuls electric si ofera autoturismului un supliment de 11 cai putere. In momentul in care masina ruleaza cu viteza constanta, acesta creste eficienta prin asistarea motorului. La reducerea vitezei sau cand autoturismul se apropie de o intersectie sau cand viteza scade sub 15km/h, motorul cu ardere interna se opreste automat. La viteze cuprinse intre 25 si 160 km/h motorul este oprit automat.

bmw seria 5 facelift 044

Gama de motorizari arata cam asa:

  • 520i – 2,0 litri, 184 cai putere (benzina);
  • 530i – 2,0 litri, 252 cai putere (benzina);
  • 540i – 3,0 litri, 333 cai putere (benzina);
  • 520d – 2,0 litri, 190 cai putere (diesel);
  • 530d – 3,0 litri, 286 cai putere (diesel);
  • 540d – 3,0 litri, 330 cai putere (diesel).

BMW Seria 5 facelift este disponibil incepand cu luna iulie 2020.

Share.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Exit mobile version