Sursa foto: Budmat.ro
Sursa foto: Budmat.ro

Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Topul motivelor pentru care tigla metalica devine tot mai populara

Daca in trecut, invelitorile metalice au fost utilizate în principal doar pentru proiecte comerciale, azi lucrurile s-au schimbat – acum, tigla metalica a devenit unul dintre materialele cu cea mai rapidă creștere in cerere, fiind utilizata atât pentru acoperișurile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale în intreaga Europa (nu doar in Romania).

Mulți oameni din întreaga țară, iau decizia de a investi în acoperișuri metalice de calitate. Este ușor de înțeles de ce, deoarece oamenii înțeleg tot mai bine beneficiile acoperișurilor metalice.

Daca ești curios de ce acest material de construcție a cucerit atât de mulți proprietari, afla in acest articol scurt. La final, vei putea face o alegere în cunoștință de cauză – alegi sau nu acoperișuri metalice pentru casa ta.

Cand se potriveste?

Fie că este vorba despre înlocuirea unui acoperiș existent ori construirea unei noi case, efectuarea cercetărilor este prima sarcină a proiectului. Dacă optați pentru un acoperiș de tabla, este important să înțelegeți argumentele pro și contra. Acest material explică beneficiile acoperișurilor metalice.

Sursa foto: Budmat.ro
Sursa foto: Budmat.ro
  1. O tehnologie cu durată lunga de viata

Dintre toate beneficiile acoperișului metalic, durata de viață a acestuia este întotdeauna enumerată ca fiind cel mai important beneficiu. În comparație cu șindrila bituminoasa, metalul este mult mai durabil și de lungă durată.

Unul dintre avantajele acoperișului metalic este că tine de până la trei ori mai mult decât alte materiale. Când este instalat și întreținut corespunzător, un acoperiș metalic normal poate avea o viata de la 25 pana la 50 de ani.

2. Greutate redusa

Dacă comparați materialele metalice moderne pentru acoperișuri cu alte materiale tradiționale pentru acoperișuri, cum ar fi tiglele  de beton ori placile de azbociment, veți descoperi că tigla metalica este mult mai ușoara.  Metalul ușor simplifica procesul de instalare și vă ajută să economisiți timp si bani.

3. Rapiditate și instalare ușoară

Viteza și instalarea ușoară sunt beneficii ale acoperișului metalic pe care nu ne putem permite să le ignorăm. Lungimea, lățimea, proporția de mărime și faptul că este ușor îl fac facil de manevrat.

Majoritatea materialelor metalice pentru acoperișuri vin în mai multe secțiuni simple – vezi aici oferta de acoperisuri modulare Budmat, care pot fi manipulate și instalate cu ușurință.

4. Rezistent la vant

  • panourile metalice sunt ținute împreună cu mecanisme de blocare bine gandite, făcându-le atașate strâns de sistemul de acoperiș. Când sunt instalate de un expert profesionist în acoperișuri metalice, acoperișurile metalice pot rezista la viteze ale vântului de până la 200 de kilometri pe oră.

5. Rezistenta la foc

  • deoarece metalul este un material incombustibil, acesta este în esență rezistent la foc. Și dintre toate tipurile diferite de materiale pentru acoperișuri metalice, panourile de oțel sunt de departe cele mai sigure la foc.

6. Rezistent la mucegai

  • acoperișurile metalice sunt rezistente la mucegai, deoarece sunt impermeabile la putregai și 

7. Intreținere redusă

  • acoperișurile metalice se evidențiază din multime, gratie designurilor unice folosite. In plus, acoperișurile metalice necesită întreținere mică sau chiar deloc. În afară de a vă asigura că frunzele, ramurile și resturile sunt împiedicate să se acumuleze în jgheaburi, nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic altceva.

8. Eficient energetic

Deoarece metalul este reflectorizant, costurile de racire a locuintei sunt reduse cu până la 25% vara.

Sursa foto: Budmat.ro
Sursa foto: Budmat.ro

Recomandari