Plantele de apartament nu au doar rol decorativ. Potrivit cercetatorilor, acestea ajuta la bunastarea vietii si improspateaza aerul din locuinta. Iata 5 beneficii pe care ti le aduc plantele.

1. Imbunatatesc sanatatea mintala

Cercetatorii britanici au auns la concluzia ca oamenii care traiesc in jurul naturii sunt mai fericiti decat cei care traiesc in zone urbane, fara verdeata si multe betoane. Natura, plantele si florile ofera o stare buna oamenilor. Plantele elibereaza oxigenul in aer si preiau dioxidul de carbon. In acest fel, aerul din casa este in mod natural mai benefic.

2. Imbunatatesc sistemul imunitar

In sezonul gripei si virozelor respiratorii, plantele ofera un impuls sistemului imunitar. O serie de studii efectuate in Norvegia noteza ca afectiunile scad cu 60% daca detinem plante de apartament.

3. Sporesc capacitatea de invatare

Desi pare ireal, dar plantele stimuleaza concentrarea si claritatea mentala, ceea ce face mult mai usor procesul de invatare. Fitonutrientii ajuta la reglarea mintii si creeaza un spatiu mult mai prielnic pentru a invata.

4. Regleaza calitatea aerului

In ultimii ani calitatea aerului a devenit o problema serioasa, iar oamenii au inceput sa caute solutii pentru a respira un aer mai bun. Multi oameni nu stiu, dar aerul din casa poate fi mai neprietenos decat cel din centrul orasului. Particulele poluante intra cu usurinta in locuinte si ies foarte greu. In acest fel bacteriile si virusii creeaza un mediu optim de imbolnavire pe timpul iernii. Plantele elimina aproximativ 87% dintre poluantii din aer.

5. Cresc nivelul de umiditate din apartament

Apa este un element care purifica si creste calitatea aerului, iar plantele elimina aproape toata apa absorbita. Aerul uscat poate conduce la iritatii ale plamanilor sau la uscarea cailor respiratorii. Organismul uman are nevoie de umiditate cat mai mult posibil.

Recomandari